Formira se nacionalni savet za bezbednost hrane

Bez autora
Mar 25 2013

Potredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić predsedavao je danas trećoj sednici Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača Republike Srbije, na kojoj je prihvaćena inicijativa za izmenu Zakona o bezbednosti hrane. Usvajanje te izmene će doprineti boljoj kontroli ispravnosti i kvaliteta hrane u Srbiji.Nacionalni savet za zaštitu potrošača podržao je i što skorije formiranje nacionalnog saveta za bezbednost hrane, čije je obrazovanje predložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Formirati nacionalni savet za bezbednost hranePotredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić predsedavao je danas trećoj sednici Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača Republike Srbije, na kojoj je prihvaćena inicijativa za izmenu Zakona o bezbednosti hrane.

U saopštenju Kabineta potredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija navodi se da će usvajanje te izmene doprineti boljoj kontroli ispravnosti i kvaliteta hrane u Srbiji.

Nacionalni savet za zaštitu potrošača podržao je i što skorije formiranje nacionalnog saveta za bezbednost hrane, čije je obrazovanje predložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Član Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović informisao je članove Saveta o tome da su nadležne inspekcijske službe pojačale kontrolu kvaliteta mleka i mlečnih proizvoda i stočne hrane, kao i da je uveden niz mera koje će obezbediti više standarde u održavanju skladišta kukuruza.

Golubović je naveo i da je u toku utvrđivanje procedura i instaliranje opreme, što će za rezultat imati početak rada Nacionalne referentne laboratorije za kontrolu ispravnosti hrane u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik